László Moholy-Nagy – De kunst van het licht

Gemeentemuseum Den Haag
29 januari 2011 t/m 1 mei 2011

László Moholy-Nagy introduceerde fotografie en film, met licht als essentieel ingrediënt, als hét beeldende middel van zijn tijd. Door toepassing fotografie en film werd kunst in één klap bereikbaar voor iedereen. Deze democratisering van de kunsten paste in het utopisch denken van Moholy-Nagy. Kunst was voor hem onderdeel van een levenshouding, een collectieve mentaliteit waarin kunst en alle andere aspecten van het leven samenvloeien in een Gesamtkunstwerk of, beter nog, Gesamtwerk, wat zou leiden tot gezamenlijke vooruitgang. Hij was overtuigd van de vormende functie van kunst. ‘Kunst is de slijpsteen van de zintuigen, die de blik, de geest en de waarnemingen scherpt’, zo stelde hij.

Deze app vertelt je alles over de tentoonstelling „László Moholy-Nagy – The Art of Light“ die te zien is van 29 januari t/m 1 mei 2011 in het Gemeentemuseum Den Haag. De app bevat:

  • de gehele audioguide van de tentoonstelling
  • foto’s van elk besproken kunstwerk
  • een gedetailleerde biografie van László Moholy-Nagy met foto’s uit het Bauhaus Archiv in Berlijn
  • de complete films „Berliner Stilleben“ en Lichtspiel – Schwarz-Weiss-Grau“ van László Moholy-Nagy
  • nuttige informatie voor het bezoeken van het Gemeentemuseum Den Haag
Dieser Beitrag wurde unter Allgemein @nl veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

*

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>